Egy kép helyreállításának legizgalmasabb pillanatai közé tartozik, amikor egy megfejtésre váró kérdéssel találja szemben magát a kiváncsi restaurátor. A gitározó nőt ábrázoló festmény nemrégiben került a Faberart műhelyébe és rossz állapotán túl, tartogatott még egy meglepetést. Az elkoszolódott felületen ugyanis nem lehetett szabad szemmel szignót, azaz a festőművész kézjegyét kivenni. A fotózások során azonban egyre inkább kirajzolódott egy töredékes aláírás, így kezdetét vette az izgalmas játék a lehetséges alkotók felkutatására.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A vizsgálódásunk eredménye szerint a festményt feltehetően Brettschneider Rudolf festette. Ez azonban még csak feltevés, de mindenképpen segítségére lehet egy értékbecslő szakember számára, aki határozottabb választ tud adni a festő kilétére.

A bejegyzés trackback címe:

https://faberart.blog.hu/api/trackback/id/tr431888582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása